Здравното министерство обеща по-добри условия за болниците

29192
Здравното министерство обеща по-добри условия за болниците
Снимка: БГНЕС

Днес здравният министър Таня Андреева ще подпише обещанията на правителството към Българския лекарски съюз, с което би трябвало да се постави основата на новия рамков договор.

Най-важните ангажименти, които поема здравното министерство, са: до един месец болниците да получат от НЗОК всички пари, разходени през месец септември тази година, а оставащите средства за октомври и ноември да бъдат платени най-късно до 20 януари догодина, както и заплащането на ваксините да премине от НЗОК към бюджета на Министерството на здравеопазването.

Лекарите остават в стачна готовност

"Решението на Българския лекарски съюз е, ако се приемат предложенията на Министерството на здравеопазването, при неизпълнение дори на...

Така наречената „декларация за поет ангажимент” ще бъде подписана още от финансовия министър, управителя на Здравната каса и шефовете на съсловните организации, информира Нова телевизия.

Както е добре известно, лекарите заплашиха, че ще излязат на национална стачка, ако неразбориите с покриването на разходите на болниците продължат. Най-активна позиция зае „Пирогов” – от болницата съобщиха, че ако им се плащат само 80% от разходите, може да спрат плановия прием на пациенти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване