"Пирогов" протестира с клоуни от клиниката по смехотерапия

48786
"Пирогов" протестира с клоуни от клиниката по смехотерапия
Снимка: БГНЕС

Ако някой сега посегне на управителя на "Пирогов", аз ще ги посъветвам да го окупират и ще дойда лично да стоя тук при тях, нямам думи вече, изчерпа се и моето търпение и моите нерви. Това заяви председателят на Българския лекарски съюз Цветан Райчинов, който дойде пред "Пирогов", за да подкрепи протеста на лекарите от лечебното заведение, предаде БГНЕС.

Аз не се съмнявам, че "Пирогов" и всички болници в страната ще защитят своя интерес, това е интересът на пациентите, лекарите в момента искат да бъдат оставени на мира да работят, подчерта Цветан Райчинов. "Водим разговори с касата непрестанно, но какво да направи и касата? Според мен д-р Румяна Тодорова е един изключително почтен човек, тя е напълно наясно със ситуацията и мисля, че е на наша страна, защото знае, че нашите искания са справедливи, но не е способна да направи нищо, не зависи от нея. Това зависи от държавата, от финансовия министър и премиера, от парламента", каза още председателят на лекарския съюз.

Управляващите са длъжни да намерят средства, не искаме помощи, искаме да ни бъде изплатено това, което сме извършили и касата е фактурирала, подчерта и председателят на столичната колегия на БЛС проф. Милан Миланов. Той коментира, че в "Пирогов" предстоят щателни проверки от страна на експертите на касата на извършените дейности. "Циреят се спука и лекарският съюз трябва да предприеме спешни действия на територията на цялата страна", смята проф. Миланов.

Да подкрепят протеста на лекарите излязоха и клоуните от Клиниката по смехотерапия към "Пирогов". Положението в здравеопазването е трагедия, страшно е, 1,4 милиарда лева открадна Дянков, той ги взе и никой не знае къде отидоха, днес колегите в "Пирогов" не могат да си получат парите, а в "Пирогов" са се събрали най-добрите доктори. Протестът е начин човек да си изрази мнението, коментира клоунът Роко.

Лекарите в Пирогов не са получили заплатите си

Вчера, 30 октомври, работещите в „Пирогов“ не са получили заплатите си. Тогава беше последният срок това да се случи. Това ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване