ДПС ултимативно поиска оставката на Москов

45610
ДПС ултимативно поиска оставката на Москов
Снимка: БГНЕС

С нарочна декларация Движението за права и свободи поиска оставката на здравния министър Петър Москов. Причината - изказването на Москов във Facebook от този уикенд, когато той обяви по адрес на циганите - когато си избрал да живееш като скот, ще бъдеш третиран като скот.

ДПС ви призовава – подайте си оставката. Това заяви депутатът от ДПС Тунчер Кърджалиев от парламентарната трибуна. Движението предяви претенции и относно решението на здравния министър Петър Москов линейките при ромите да бъдат придружавани от полицейски патрули, предаде Агенция "Фокус".

Москов: В част от ромските гета държавата липсва

В част от гетата държавата липсва. Обществото трябва да си изгради имунитет срещу асоциалните прояви. Това коментира министърът на здра...

"В продължение само на няколко дни станахме свидетели на два антидемократични акта, които според ДПС са укоримо заради това, че са извършени от хора, които са представители на политически партии с амбициите да са демократични", коментира Кърджалиев и посочи, че на 7 декември министърът на здравеопазването е казал, че има два нови случаи на лекари, които са били жертва на насилие. По думите му тогава Москов е заявил, че който е избрал да живее като скот, получава и правото да живее като тъкъв и със своя заповед ще свали отговорността от регионални центрове. „На някой демократ с по-реактивен характер ще му се поиска да изкрещи: „За какъв се мислите, г-н министър”, заяви Кърджалиев. „Не заради това, че сте безсилен, а затова че сте силен до безумие и безрасъдство”, обясни той.

„Има демократична процедура и наказанието не зависи от етническа или религиозна принадлежност”, поясни депутатът и обяви, че голяма част от лекарите, които той нарича "моите лекари", няма да се гордеят с това, напротив, ще се срамуват.

Кърджалиев подчерта, че когато си представител на цивилизована полическа сила, демократична власт, си длъжен да говориш коректно. „Иначе човека-хулиган, нападнал лекар, не е анонимен. Той трябва да бъде съден, но неговите майка, баща, приятели, нямат нищо общо”, обясни Тунчер Кърджалиев.

„Ние искрено и дълбоко съчувстваме на лекаря, който е пострадал още повече, че аз преди 20 години също съм работил в системата и познавам това унижено достойнство, но това не е начина, по който да решим проблема в Спешна помощ. Г-н министър, вие нарушихте шест основни норми на българската демокрация, конституцията, Закона за здравето, Закона за защита от дискриминация, всеобщата декларация на ООН, конвенцията за защита правата на човека”, обърна се към здравния министър Тунчер Кърджалиев.

Д-р Мирослав Ненков: Никой не може да бъде лишен от здравна помощ

Никой не може да бъде лишен от здравна помощ, независимо какъв изрод е. Това заяви категорично служебният здравен министър д-р Мирослав...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване