Москов изригна заради пореден случай на нападнат медик

27512
Москов изригна заради пореден случай на нападнат медик
Снимка: БГНЕС

Екипите на "Бърза помощ" ще ходят в населени места само когато кметът на съответното село или град гарантира, че има сигурност за тях. Това заяви в емоционален тон министърът на здравеопазването Петър Москов преди заседание на комисията по здравеопазване, предаде БГНЕС.

Поводът е поредно нападение над лекар от "Спешна помощ".

Комисиите по здравеопазване, социална политика и бюджет и финанси провеждат съвместно заседание, на което трябва бъдат приети на първо четене бюджетите на НЗОК, Държавното обществено осигуряване и Държавния бюджет за 2015 година.

Преди началото на заседанието председателят на здравната комисия Стоян Тонев обяви, че в неделя отново е нападнат и бит лекар от "Спешна помощ" - д-р Маринова, която е отишла на посещение на бременна жена, но е бита от роми. Превенцията и реалността не отговарят на необходимите изисквания, обяви той.

"Няма как да отделяме повече пари за качествена спешна помощ и едновременно с това моите лекари да бъдат бити за това, че ходят някъде", каза Москов и обяви, че в последните седмици се опитва да бъде диалогичен, но по този въпрос няма да бъде "кротък".

"Това няма да се повтори към момента, защото с риска да скандализирам много от вас ще кажа - в село Врачеш, община Ботевград, изразявам много силния си скепцис, че отново ще пристигне екип при положение, че кметът не е лично там, за да осигури сигурността на лекарите", каза Москов.

Двама от потенциално заразените с ебола са били изпуснати от властите

Ако има нещо, което може да се подобри при такива случаи, това е информацията за гражданите. Такъв извод направи здравният министър Пет...

Здравният министър разпалено обяви, че не може банди да бият лекар с "част от счупен мотор", както се посочва в доклада. "Кметът трябва да гарантира, че ще има сигурност и така ще бъде за всяко едно място. Това са цигански банди, нека бъде ясно. Не е достатъчно да бъдат осъдени, а някой на местно ниво да гарантира, че екипите ще се прибират от адресите", обяви той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване