Отново проблеми за пациентите с ревматични заболявания

4736
Отново проблеми за пациентите с ревматични заболявания
Снимка: БГНЕС

Пациенти с ревматични заболявания бяха на среща днес с експерти в НЗОК. Проблемът, който предизвика този диалог беше, че само за последните два работни дни в районните подразделения на касата са върнати 23 пациенти. На всички тях е трябвало да бъде продължено лечението с биологична терапия.

Парадоксът днес беше, че същите тези пациенти с „неизрядни документи” според РЗОК, след срещата в НЗОК получиха така мечтаните входящи номера, които ще им позволят евентуално да продължат лечението си, съобщават от Асоциацията на пациентите с ревматологични заболявания.

Вижте клиничните пътеки в основния и допълнителния пакет на Касата

Разделянето на основен и допълнителен пакет за болнично лечение на Здравната каса беше един от ключовите инструменти за реформата в сек...

От там обясняват, че НЗОК иска пациенти с ревматоиден артрит да са диспансеризирани, а това на практика няма как да се случи – диагнозата ревматоиден артрит изобщо не фигурира в наредбата за диспансеризация, а и самите ревматолози не са наясно как това да бъде провеждано.

В момента има над 4000 пациенти с ревматични заболявания, които са на лечение с биологична терапия. Без нея те са обречени на постоянна болка и бъдеще инвалидизация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com