Според експерти здравната карта ще оскъпи лечението ни

3972
Според експерти здравната карта ще оскъпи лечението ни
Снимка: БГНЕС

Националната здравна карта на министър Петър Москов ще оскъпи услугите в болничните заведения, защото ще бъде намалена конкуренцията. Това обяви д-р Стойчо Кацаров, който взе участие заедно с проф. Милан Миланов в предаването „Лице в лице“ по bTV часове, след като от БСП и ДПС внесоха вот на недоверие към правителството на тема „Здравеопазване“.

По думите на д-р Кацаров са налице всички основания българските граждани да се страхуват, че ще последват съкращения на болнични легла и закриване на болници.

Ще изработват здравна карта на Старозагорска област

Изработването на здравна карта на Старозагорска област обсъждаха днес на второто заседание на специалната комисия, ръководена от област...

Проф. Миланов посочи, че всяка страна има здравна карта, но у нас тя се превръща в наказателна акация.

„Тя показва картината в последните 6-8 месеца в болниците“ обяви проф. Миланов и допълни, че световната практика показва, че се използват различни социологически изледвания, с които да се следи качеството на предлаганите здравни услуги.

„Нашата здравна карта има наказателна акция“, категоричен е проф. Милан Миланов и попита здравното министерство кого ще наказва. „Не останаха лекари, които да наказват“, припомни той.

Според него не е редно БСП и ДПС да внасят вот на недоверие на тази темата, защото преди това година и четири месеца техният здравен министър Таня Андреева е създал редица скандали.

Депутатите одобриха създаването на Национална здравна карта

Народното събрание (НС) създаде Национална здравна карта. Това стана с гласуваните на второ четене промени в Закона за лечебните заведе...

Д-р Стойчо Кацаров и проф. Милан Миланов призоваха Петър Москов да се откаже от Националната здраванта карта, пръстовия отпечатък, лимитите за болниците и критериите на НЗОК за сключване на договор с болничните заведения, пише още Topnovini.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com