Сянката на Москов в случая с пострадалото от ваксина дете

6765
Сянката на Москов в случая с пострадалото от ваксина дете
Снимка: БГНЕС

В случая с пострадалото след ваксина дете Виктор, може би няма нищо странно, освен факта, че за него започна да се говори. Разбира се, не без усилията на медиите, включително нашата, с идеята за нуждата от осведомяване в защита на обществения интерес.

До момента се знае със сигурност, че детето е ваксинирано на 10 март и в момента състоянието му се подобрява.

Странни разминавания при случай с пострадало след ваксина дете

Противоречиви факти излизат наяве около случая с пострадалото след ваксиниране дете - Виктор от село Брод, Димитровградско, което сега ...

От там нататък всичко е вариации по темата. Кога е прието в Спешното в Хасково и дали е било в болница Пловдив – има различни и противоречащи си отговори. Вчера пред Actualno.com кметът на село Брод заяви, че детето е в болница в Пловдив от първия ден.

Освен това със сигурност се знае, че лекарите са подходили към състоянието на детето и са се консултирали със специалисти, водени от факта, че наскоро то е било ваксинирано.

Но нито един лекар не се нае да каже името на ваксината освен че тя е пневмокова. Пневмококована ваксина, която се слага у нас се нарича Synflorix. Не стана ясно и от какво е причинена парезата му. В момента детето се лекува от пневмония.

Без да сме питали дали детето е ваксинирано с "Пентаксим", беше повторено няколко пъти, че не е това ваксината и че подобни усложнения "Пентаксим" не може да даде. Въпреки това копие от имунизационния паспорт на Виктор, за което помолихме в писмо, не ни беше дадено.

„Моля ви не го пишете, за да не ми се обади министъра“ и „И министърът (бел. ред. - Петър Москов) не може да бъде набъркан в случая“, коментираха двама от медиците, с които разговаряхме по случая.

Дете пострада след ваксинация

Двегодишно дете е пострадало след ваксиниране срещу пневмококи или т.нар. конюгирана пневмококова ваксина – Synflorix, съобщи д-р...

Лекарката, за която се твърди, че е приела детето на 19 март в спешното отделение на МБАЛ Хасково и която първоначално отказа да разговаря, тъй като не е разбрала откъде точно я търсят, в последствие се свърза с нас, чрез дъщерята на началника на друго отделение в хасковската болница. През цялото време, докато говореше някой ѝ подсказваше какво да каже или да не забрави да каже. Доста унизително за професионалист, доказал се и уважаван от своите пациенти лекар.

А и да се чудиш кое е по-важно - състоянието на детето или чистотата на името на министъра.

Искрено се надяваме да няма негативни последици за нито един от участниците и те да продължат да се грижат за своите пациенти, без да се страхуват, че министърът ще им се обади.

И тук както малките деца участниците в случая крият истината, защото са сплашени. Има много страх в тази история: страхът да не се разбере, ако е реакция от ваксина, страхът от реакцията на Москов и всичко това води до страха на родителите.

Може би е крайно време да се даде повече информация за странични ефекти от ваксините и рисковете, свързани с тях, за да не се истеризират подобни случаи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com