Пенсионерите ще плащат по левче за личен лекар от 2014

48324
Пенсионерите ще плащат по левче за личен лекар от 2014
Снимка: БГНЕС

Пенсионерите ще плащат само един лев за посещение при личен лекар от 1-ви януари догодина, а в рамките на 30 дни след изписване от болница, пациентите ще имат право на два задължителни прегледа и на безплатни изследвания, съобщиха от НЗОК. 

Ваксините и ин витро процедурите ще се финансират от Здравното министерство. Цените на 34 клинични пътеки в болничната помощ обаче, ще бъдат увеличени. 

Андреева: Уролозите от „Пирогов” се отказаха от оставките си

Уролозите в "Пирогов" се отказаха от оставките си и за сега ще оттеглят заявленията си. Това каза министърът на здравеопазването д-р Та...

Тези параметри са заложени в Националния рамков договор за 2014 година, който беше подписан между Здравната каса, лекари и зъболекари. 

След подписването на договора стана ясно, че здравноосигурителната институция ще посрещне следващата бюджетна година с дефицит от 80 милиона лева. 

„И най-лошият Рамков договор е по-добре от липсата на договор. Бихме искали много още и очакваме много още. Госпожо министър, днес е един от първите тежки дни, които ви очакват. Съжалявам, но трябва да го кажа", заяви д-р Цветан Райчинов, председател на лекарското съсловие. 

„Аз мисля, че ние постигнахме доста неща. Този път аз ще започна с благодарност към Националната агенция по приходите. Защото ако не е агенцията, всичко друго, за което си приказваме, няма смисъл. Тези 2.7 млрд., които агенцията по план трябваше да събере и ги е събрала, за по-малко от месец и половина агенцията успя да събере още 50 млн., за да можем да разплатим дори тези 70% в болниците", каза шефа на Здравната каса д-р Румяна Тодорова. За нея договорът е доказателство, че за 6 месеца управляващите са успели да намерят необходимите средства за подобряване на здравеопазването. 

700 хил. лв. отпуснаха за болницата в Девин

Правителството одобри допълнителни бюджетни средства по бюджета на община Девин в размер до 700 хил. лв. за възстановяване дейността ...

„Освен че в новия договор не фигурират ваксини и ин витро процедури, защото се връщат за финансиране към Здравното министерство, трябва да се отбележи, че печалбите от наеми на болници и ДКЦ-та ще остават на разположение на самите заведения, за да може в тях да се правят съответните инвестиции", допълни здравният министър д-р Таня Андреева. 

Удовлетворение от подписването на документа изразиха и зъболекарите. Председателят на съсловната организация д-р Борислав Миланов увери, че от следващата година няма да има дефицит по отношение на финансирането на денталната медицина у нас, няма да има и неусвоени средства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване