Общобалкански протест за правото на информиран избор за ваксините

6742
Общобалкански протест за правото на информиран избор за ваксините
Снимка: Gettyimages

Общобалкански протест за правото на информиран избор за ваксинациите се организира в България, Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Словения и Хърватия на 10 май 2015 г. от 12:00 ч.

В България събитието се организира от Facebook група "За или Против задължителните ваксини".

Протестът се провежда във Фейсбук и навсякъде. По този начин всеки, независимо къде се намира в България или по света, чрез включване в това събитие - https://www.facebook.com/events/369908026531635/, чрез използване на някое от изображенията на протеста на дреха, във Facebook профила, на работното място, по улиците, на прозореца у дома и където намери за добре, ще заяви своя протест срещу задължителното ваксиниране и своето искане за право на информиран избор.

Ваксинирането помогна за развитието на птичия грип

Птичият грип отново набира скорост по света. Сега САЩ се опитват да се преборят с поредната епидемия сред птиците. По думите на експерт...

В град Пловдив, като част от общия протест, граждани – настоящи и бъдещи родители, ще се съберат в 12 ч. на площад "Джумаята".

Към 4 май  желание за участие в общобалканския протест за свободен избор на ваксинации от България са заявили 3500 човека. До 10 май, когато е кулминацията на събитието, предстои броят на участниците да се увеличи.

Искаме право на избор за ваксините. Нашите деца са наша грижа и отговорност.

В съвременното развито общество правото на избор и неприкосновеността на личността са императив, докато у нас и в другите страни от Балканския полуостров по отношение на ваксинопрофилактиката подходът е авторитарен и противоречащ на гарантираното от европейското законодателство право на информация и избор. Законът за здравето подлежи на субсумиране под редица норми от различен ранг. Конституцията на Република България, европейската Конвенция за правата на човека и Конвенцията за защита на правата на човека и на човешкото достойнство във връзка с прилагането на постиженията на биологията и медицината стоят над българския Закон за здравето, останал от тоталитарни времена и проформа напаснат впоследствие, но не изцяло, към европейските актове и Конституцията.

Протестът е мирен граждански и надпартиен. Ако в деня на протеста станем свидетели на някаква форма на агресия, това ще са провокатори, които нямат нищо общо с нас и самия протест, добавят още от Фейсбук група "За или Против задължителните ваксини".

Заради недостиг на ваксини спират реимунизациите

Наличните 4-, 5- и 6-валентни ваксини ще стигнат само за първична имунизация на бебетата. Личните лекари и педиатрите са уведомени да ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com