Новият здравен министър ще проверява защо Андреева е уволнила шефа на "Пирогов"

34355
Новият здравен министър ще проверява защо Андреева е уволнила шефа на "Пирогов"
Снимка: БГНЕС

Няма как да променим всичко в „Спешна помощ”, да увеличим екипите за София до 60. Съмнявам се и че ще има пари за увеличение на заплатите – все още не знам. Но ще проведа серия от срещи и се надявам да успокоя достатъчно колегите, заяви служебният министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков в сутрешния блок на Нова телевизия.

Не съм видял документи за освобождаването на директора на „Пирогов” доц. Стоян Миланов, каза още д-р Ненков. Самият Миланов потвърди пред Нова телевизия, че предишният здравен министър Таня Андреева е подписала заповед за освобождаване, при това със задна дата и е подписала и разпореждане за обезщетение за две седмици заради задната дата. Доц. Миланов обаче каза, че официално не е уведомяван за нищо. На негово място фактически е назначен доц. Христо Цеков. Ще проверя какво е станало, ще видя какви са документите, защото научавам за случая сега, посочи д-р Ненков. Ако има необосновано преместване на шефове на болници, защото има информация и за болницата в Плевен, то това ще е сериозен трус в системата и ще бъде поправено, добави той.

Бойко Пенков предупреждава: Няма актуализация на бюджета на НЗОК, няма заплати през декември

Ако няма актуализация на бюджета на Здравната каса, през декември целият персонал на болниците няма да види и една стотинка заплата. То...

Парите в здравеопазването при сегашната система са малко и се разпределят лошо. На Запад, когато не се плаща, получаваш качествена помощ, но след няколко месеца, категоричен е д-р Ненков. Откъдето и да се тръгне с реформи и поправки, ще има недоволни, но това е положението – пари няма, категоричен е д-р Ненков. Вероятността в личен план да бъда подложен на гнусотии и интрижки е голяма, но дори и „една трошинка да успея да преместя за мъничкото време, за което съм дошъл, е добре”. Политически амбиции нямам, искам да помогна, завърши той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване