Москов се заканил, че ще махне шефа на Окръжна болница още през септемри 2014 г.

14451
Москов се заканил, че ще махне шефа на Окръжна болница още през септемри 2014 г.
Снимка: БГНЕС

За първи път ме уволни Жан Виденов, преди 20 години, когато бях известен демократ и виден СДС-ар. Тогава осъдих министерството и бях възстановен.

Тази ретроспекция направи д-р Димитър Димитров, който бе наскоро уволнен от поста си на изпълнителен директор на УМБАЛ "Св. Ана" от здравния министър Петър Москов.

Внасяме липсващи ваксини от Турция

Проблемът с ваксините е решен. Вече имаме подписано споразумение с правителството на Турция за дарение и 5 и 6-валентинте ваксини за им...

Той обясни уволнението си с това, че по време на съвет от миналата седмица е било взето решение 5-членния досега съвет на директорите на болницата, да бъде намален на 3-членен. По този начин д-р Димитров, външен експерт и друг колега от болницата са отпаднали.

"През септември миналата година, преди изборите, ми се обадиха колеги, че по време на предизборно събрание Петър Москов е казал, че първата му работа ще бъде да ме уволни, не зная защо"..., допълни още д-р Димитров.

Д-р Димитров заяви, че никога не е имал проблем с Москов, който му е бил подчинен: "Изпращал съм го на специализации, винаги е имало съдействие от моя страна."

На въпрос дали уволнението му се дължи на предвижданите здравни реформи д-р Димитров попита: "Кои реформи?" и допълни, че до момента здравна реформа не се вижда. "Може би това е болнична, но не и здравна реформа, защото здравната се почва от извънболничната помощ", добави още бившият шеф на Окръжна болница.

До 10 години държавата поема 100% от вноските на деца и държавни служители

В срок от десет години държавата ще започне да заплаща 100% от минималния осигурителен доход на деца до 18-годишна възраст, студенти,...

Вие видели ли сте какво влиза в тези реформи, не може тепърва да се решава, това трябваше да стане преди 7-8 месеца, категоричен бе  Димитров. Според него всяко едно заболяване е социално значимо заболяване: "Сега може да кажем - дано да сме болни по основен пакет, както преди – дано сме болни по клинична пътека." Димитров бе категоричен, че здравноосигурителният модел не може да има лимити.

Лекари от Окръжна болница коментираха уволнението на началника си така: "Ако сменяме директорите, но оставяме системата, тогава нещата не са ОК."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване