Москов обещава, че ТЕЛК-овете остават, докато реформата не бъде изпипана

32489
Москов обещава, че ТЕЛК-овете остават, докато реформата не бъде изпипана
Снимка: БГНЕС

Мога да потвърдя това, което казва социалният министър Калфин. Докато не бъде завършен процесът за въвеждане на съответните специалисти в различни медицински области, които да правят трудови експертизи, системата на ТЕЛК-овете остава. Това заяви здравният министър Петър Москов

В момента проблемът при ТЕЛК-а е, че ако имате нужда от бърза експертиза, не можете да я получите. А дори да я получите, тази експертиза не винаги съответства на реалното ви здравословно състояние, каза Москов. Трудово-лекарска експертиза може да ви дават само лекари, специализирали за трудово експертиза, по закон. Въпросът ми е защо специалист, който ви е лекувал, оперирал и т.н., да не може да даде експертиза? Няма нужда от специализирани комисии, защо усложняваме процеса, попита риторично Москов.

Министър Москов начерта три пакета мерки в здравната реформа

Днес се проведе първото заседание на Висшия медицински съвет към министъра на здравеопазването. То се проведе в сргадата на Министерсто...

Няма ли да се улесни корупцията, ако само един лекар решава? На този въпрос здравният министър отговори, че това зависи от контрола. Контролиращият орган се занимава само с проверка на трудови експертизи и ако се намери несъответствие, под въпрос се поставят правата на лекаря, издал експертизата, заяви здравният министър.

Политическата обстановка

Може би не е основният въпрос дали ГЕРБ ще излъчи жена като кандидат за президент. Основният сигнал според мен е, че Бойко Борисов няма да е кандидат за президент – нещо, в което съм убеден и съм готов да се хвана на бас, каза Москов.

Ако аз ви изглеждам преял като част от Реформаторския блок, мога да ви поканя тази седмица в кабинета ми и там, където ще ходя. Хубавото е, че това, което говори г-н Местан, няма отношение към управлението на държавата, коментира здравният министър нападките на лидера на ДПС по адрес на Реформаторите и управлението. Местни избори ще има, а всякакви други сценарий биха дошли само от дейността на правителството, не от желанието на ДПС, сигурен е Москов.

Калфин и Москов влязоха в задочен спор за закриването на ТЕЛК-овете

Вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин отхвърли идеята социален работник да оценява индивидуалните социални потребности на пац...

Здравният министър даде подробности за идеята за Съвета за развитие. Ще има такъв съвет, той ще дава поле за много тесни, експертни разговори в рамките на кабинета по различни въпроси. Съветът ще помага да стигаме до общи тези вътре в коалицията, обясни Москов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване