Москов: Няма да подкрепим връщане на пушенето на закрито

31587
Москов: Няма да подкрепим връщане на пушенето на закрито
Снимка: БГНЕС

Категорично няма да подкрепим промяна в закона за тютюнопушенето. Това заяви по време на днешното си посещение в Пловдив здравният министър Петър Москов. По думите му трябва да се проследи процеса, до колко са ефективни сегашните мерки срещу тютюнопушенето и как се отразяват те най-вече върху подрастващите и младите хора.

„Не трябва да търсим по-тежки рестрикции или полицейщина в това отношение, а да се насочим към модерна цялостна кампания сред младите, която да бъде достъпна, ясна и разбираема”, каза още Москов.

Никакво право на пушене!

Когато има по-малко новини или пък няма почти никакви, някои теми в медиите винаги стават актуални. Сред тях са цената на хляба, цената...

По отношение на финансовото състояния на болниците в страната, Москов увери, че няма да има апокалипсис в тях. През тази година всяка болница ще разполага със същите финанси като през 2014 г., което ще им осигури нужната стабилност, информира Дарик радио.

Няма шанс да отпадне забраната за пушене на обществени места. Това показваше анкетата на в. "Сега", проведена преди няколко дни.

Спорният въпрос бе върнат на дневен ред от депутата от БСП Атанас Зафиров, който призова за либерализиране на режима. Предложение за промяна в този дух внесе и "Атака". Групата на Волен Сидеров предлага да се върне старото положение с обособени места за пушачи в заведенията. В подкрепа на туристическия бранш се обявиха и от Патриотичния фронт.

В сряда сутрин темата предизвика сериозен спор между д-р Маша Гавраилова от сдружение "България без дим" и Атанас Димитров от председателят на Браншовата асоциация на ресторантьорите Атанас Димитров. По време на участието си в ефира на Нова телевизия двамата на няколко пъти заплашиха, че ще си тръгнат и не спряха да се прекъсват.


Международен ден без тютюнопушене

На 20 ноември е Международния ден без тютюнопушене, в България той ще премине под мотото "Мамо, татко не пушете,здравето ми запазете!"....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com