Менингит покоси двама души в Бургас

16962
Менингит покоси двама души в Бургас
Снимка: БГНЕС

В рамките на три дни двама бургазлии са починали един след друг от смъртоносен пневмококов менингит. От РЗИ-Бургас категорично отказва информация по случаите, съобщи Стандарт.

"Това са пациенти и нямаме право да съобщаваме лични данни. За конкретните случаи ни е разпоредено от зам.-директора на РЗИ Виргиния Цанова да не изнасяме никаква информация", заяви д-р Полина Желева, старши инспектор в дирекция "Профилактика на болестите" към РЗИ.

В България ще има детска многопрофилна болница

Голяма и модерна детска многопрофилна болница е едно от нещата, които ще се превърнат в реалност в България. Здравното министерство е г...

Първият пациент е бил на 60 години и е издъхнал след неуспешно лечение, продължило повече от месец, съобщиха от бургаската болница. Вторият е бургазлия на 68 години, който е починал в реанимацията на МБАЛ. От инфекциозното отделение в морския град твърдят, че двата случая са изолирани и пациентите не са се познавали.

По странно стечение на обстоятелствата обаче те са приети по едно и също време за лечение и са починали с един ден разлика. Инфекционистите твърдят, че пневмококовият менингит не е заразен и няма опасност заболяването да се разпространи.

В морския град върлува и опасна шарка. За месец заболелите са над 100 души. Повечето от тях са пипнали варицела, а около 20 % са със скарлатина.

Засечен е и един болен от изключително опасната рубеола, която е фатална за бременни жени и нанася необратими увреждания на плода.

Болницата в Девин вече има работещи неврологично и вътрешно отделение

Болницата в Девин вече може да се похвали с работещи лаборатория, рентген, неврологично и вътрешно отделение, съобщи за Actualno.com км...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване