Генерал Стоян Тонев е на път да каже сбогом на голямата политика

27345
Генерал Стоян Тонев е на път да каже сбогом на голямата политика
Снимка: БГНЕС

Бившият шеф на ВМА и сегашен председател на здравната комисия в парламента генерал Стоян Тонев кара последните си дни като фактор в българската политика. Причината – лично премиерът Бойко Борисов е свалил доверието си от ген. Тонев заради стар скандал с ВМА.

Скандалните разкрития, заради които ген. Тонев най-вероятно ще напусне политиката, са отпреди десет години, но са документално удостоверени от одит на военното министерство през 2014 година. Според одита, докато Тонев е бил начело на реномираното лечебно заведение, частна фирма е действала на територията на Клиниката по дерматология, генерирайки загуби за 10 млн. лева за сметка на ведомствената болница, информира Mediapool.

Новият шеф на НЗОК ще стане ясен другата сряда

Максималният срок за избор на нов управител на Здравната каса е 28-ми февруари, но изборът може да стане ясен още на 25-и февруари. Тов...

След като беше начело на ВМА дълги години, Тонев стана за кратко и заместник-кмет на София с ресор „Здравеопазване” , а после влезе в 43-ия парламент като депутат на ГЕРБ. Сега за негов заместник се сочи познато име – Даниела Дариткова, която му е заместник в парламентарната здравна комисия.

Интересна подробност за скандала с Тонев е, че бившият министър на отбраната Ангел Найденов от БСП разполагаше с разобличителни материали от друга одитна проверка, но така и не реши да ги направи публично достояние нито по време на мандата си, нито след това.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване