България е на първо място в ЕС по смъртност от злокачествени заболявания

32285
България е на първо място в ЕС по смъртност от злокачествени заболявания
Снимка: Thinkstock

В Световния ден за борба с рака, който се отбелязва днес, стана ясно, че липса на финансиране блокира дейността на модерна лаборатория за лечение на мозъчни тумори.

Котки предупредиха стопанката си, че има рак

Британката Стефани Дуди твърди, че трите ѝ котки Рени, Динки и Джафи я предупредили, че има рак, и без тях тя нямаше да е между живите,...

Лекарите от болница "Св.Иван Рилски" алармираха, че досега по създадената програма за имунотерапия при пациенти със злокачествени мозъчни образувания, са получени само 300 хиляди лева, които са недостатъчни за нормалното функциониране на проекта.

По данни на Националния раков регистър всеки ден 10 българи чуват диагнозата рак, а медиците отчитат тревожна тенденция на увеличаване на онкологичните заболявания.

Рак на белия дроб, гърдата, дебелото черво, кожата и стомаха са локациите, които най-често засягат българите. С най-голям относителен дял е ракът на белия дроб при мъжете - над 18% и ракът на млечната жлеза при жените - над 22 на сто.

По повод Световния ден за борба с рака днес в Специализираната болница по онкология ще представят проект, по който лечебното заведение ще получи европейско финансиране за нова апаратура.

Помогнете на малкия Йоан да живее

Двегодишно момченце има спешна нужда от помощ. Йоан Кръстев е с диагноза Нефробластом (тумор на Вилмс) - коварно злокачествено образува...

Проектът е на обща стойност над 5.5 милиона лева, като освен доставка на високоспециализирани апарати, предвижда и разширяване и модернизиране на Клиниката по урология в най-голямата онкологична болница в страната.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване