Здравната каса не може да спре дейността на "Софиямед"

6700
Здравната каса не може да спре дейността на "Софиямед"

От гледна точка на НЗОК не можем да прекратим дейността на „Софиямед”. Това каза управителят на Националната здравноосигурителна каса Д-р Глинка Комитов в предаването „Тази сутрин” по BTV.

„По закона за Здравното осигуряване ние можем да прекратим дейност на лечебно заведение, само когато то е отчело дейност, която не е извършило. Откакто е създадена Изпълнителната агенция Медицински одит, НЗОК няма право да проверява качеството на медицинската дейност, тъй като ние контролираме единствено разходите”, уточни той.

Д-р Иван Колчаков: Стандартите на Софиямед биха закрили 90% от болниците

Болница "Софиямед" работи на нивото на световните стандарти и ни става тягостно, че някой иска да работим на извънземни стандарти с бъл...

По отношение на проверката в„Софиямед”, Комитов уточни, че тя все още тече, но се очаква още днес да има резултати от нея, предаде "Фокус". Доктор Комитов опроверга информация, че лечебното заведение ще получи най-голяма част от разпределянето на допълнителни средства за болниците, които оказват спешна помощ и уточни, че тази точка все още не е разгледана.

„Разчетите ще са готови, когато бъдат приети от надзорния съвет. Няколко десетки лечебни заведения са поискали средства и аз ще представя исканията им на Надзорния съвет на 12 май. До 95% ще получат заведения, които извършват реална спешна помощ, а останалите - до 90%”, обясни Комитов.

Припомняме, че днес  трябва да станат ясни резултатите от медицинския одит в "Софиямед" относно акушерката, която преби новороденото бебе Никол. В социалната мрежа Фейсбук вече се организира и протест, който да протече пред лечебното заведение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com