Започва регистрация на лекарите като потребители на уеб услуги

18142
Започва регистрация на лекарите като потребители на уеб услуги
Снимка: БГНЕС

От 1 декември 2014 г. регистрираните в Националния осигурителен институт (НОИ) лечебните заведения могат да получават уникални номера на болнични листове от съответните териториални поделения на института или онлайн, чрез уеб приложение, достъпно през интернет страницата, съобщиха от института.

От тази дата лекарите и лечебните заведения трябва да се регистрират като потребители на уеб услугите, предоставяни от НОИ. Така те ще могат да заявяват и получават уникални номера на болнични листове онлайн, да подават данни, както и да тестват подаването на данни и получаването на справки от електронния регистър на болничните листове и решенията по обжалването им. Лечебните заведения, които не са регистрирани в НОИ, от 1 декември трябва да подават заявление по образец заедно с регистрацията на лечебното заведение за получаване на уникални номера на болнични листове в териториалното поделение на НОИ.

Милан Миланов: Държавата не плаща здравните осигуровки, това е проблемът

С това колко хора са неосигурени се спекулира. Това каза проф. Милан Миланов, който смята, че 300-400 души, които работят, не плащат ос...

Със стартирането на Електронния регистър на болничните листове от 1 януари 2015 г., издадените след 31 декември 2014 г. болнични листове върху бланки "Болничен лист за временна неработоспособност", ще бъдат невалидни. За издаване на болнични листове след 1 януари 2015 г. задължително трябва да се използва програмен продукт, разпространяван безплатно от НОИ или друг програмен продукт, отговарящ на функционалните изисквания, публикувани на интернет страницата на института. Получаването на уникални номера на болнични листове и тяхното предоставяне на лекарите и ЛКК е задължение на ръководителите на лечебните заведения. Те са отговорни и за представянето на данните в електронния регистър на болничните листове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com