Възможно е да няма няма Национален рамков договор за 2015 г.

35234
Възможно е да няма няма Национален рамков договор за 2015 г.
Снимка: БГНЕС

99% e вероятността да няма Национален рамков договор за 2015 година, заяви председателят на Лекарския съюз Цветан Райчинов след съвместно заседание с Надзорния съвет на Здравната каса за цените и обемите на медицинските дейности за следващата година, предаде БНР.

От Надзорния съвет на Здравната каса не са одобрили нито едно от предложенията на БЛС за увеличаване на цени и обеми в болничната и извънболничната помощ, така че през следващата година пациентите да имат по-добро здравеопазване, заяви Цветан Райчинов.

16 млн. лева не стигат за дейността на болниците през ноември

Делегатите на 59-я извънреден събор на Българския лекарски съюз (БЛС) гласуваха за преподписване на текстовата част на Националния рамк...

Националният рамков договор за 2015 година може и да не се състои, защото от Наздорния съвет на Здравната каса предвиждат дефицит в болничната помощ от 120 милиона лева, а в доболничната помощ дефицит от 10 милиона лева, обясни още Райчинов.

Най-вероятно през 2015 г. ще има 150 милиона дефицит и ще се наложи актуализация, допълни още той.

В събота, на събора на съсловната организация ще се вземе окончателното решение дали да се подпише национален рамков договор за догодина. На събора председателят на надзорния съвет на Здравната каса Кирил Ананиев ще отиде, за да предложи отново, както и днес на БЛС, увеличаване на цените в извънболничната помощ с 5 милиона лева, а не с 12 милиона, както беше поискано днес и както не се разбраха от двете организации. Лекарският съюз не са съгласни и с предложението на Надзорния съвет на Здравната каса, да има регулация по отношение на плащанията на извънлимитната дейност на болничните заведения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване