Във ВМА се подготвят за евентуален случай на ебола

29468
Във ВМА се подготвят за евентуален случай на ебола
Снимка: Gettyimages

Във Военномедицинска академия (ВМА) се провежда усилена подготовка и тренировки на екипи от лекари за това как ще се реагира при случай на болен от ебола в нашата страна. Информацията съобщи д-р Андрей Галев - началник на Центъра по военна епидемиология и хигиена към медицинското заведение. Той участваше на дискусия по проекта "Инициатива за здраве и ваксинопрофилактика" в Министерския съвет.

Термокамери на летище София следят за случаи на заразени, но тъй като инкубационният период е дълъг, тази мярка не е най-сигурната, каза още д-р Галев. От следващата седмица започва и обучение на екипи от Инфекциозна болница, информира БНР.

ВМА ще извършва две нови лечебни дейности

Две нови медицински специалности – ангиология и медицина на бедствените ситуации (катастрофите), ще бъдат включени в дейността на...

Линейката за превозване на болен от ебола, която очаква ВМА, ще бъде осигурена от Израел.

Д-р Андрей Галев коментира: "Тече подготовка, включително и със заемането на нови костюми, които са за персонала. Системата на здравеопазването в Европа би трябвало да може да потуши такова заболяване, за да не се стигне до епидемия".

Инфекциозна болница от понеделник ще обучава свои екипи при болни от ебола, които пристигнат в лечебното заведение, каза директорът на Инфекциозна болница в София д-р Татяна Червенякова.

 

ЕС успокоява за ебола: Няма да ни стигне

Вероятността ебола да се разпространи в Европейския съюз е минимална. Не се притесняваме от епидемия в Европа. Това заяви европейският ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com