Все повече родители в САЩ отказват да ваксинират децата си

25668
Все повече родители в САЩ отказват да ваксинират децата си
Снимка: Gettyimages

„Родителите трябва да знаят какво се инжектира в децата им. Без каквото и да е съмнения в мен, вярвам, че ваксините причиниха аутизма на Иван”, обяснява актрисата Джени Маккарти.

5 млн.лв отиват за плащане на ваксини

Допълнителни средства в размер на 5 000 000 лева ще бъдат предоставени по бюджета на Министерство на здравеопазването за 2014 г. С тя...

Преди повече от десетилетие актрисата оглави движението срещу ваксините, което се разраства и включва подкрепа в либерални и добре образовани групи въпреки научните доказателства, които отново и отново показват, че няма връзка между аутизъм и ваксините.

В Калифорния ново проучване показва ниски нива на ваксиниране в Сан Франциско и Община Марин - все богати райони.

В Лос Анджелис баровски квартали имат ниво на имунизации като тези в Южен Судан.

„Ваксините съдържат токсични материали”, казва Райна Сивкова от Чикаго. Тя и съпругът ѝ са притиснати да ваксинират сина си.

„Имаме само някои ваксини, само някои от задължителните. Някои от тях отказахме”, добавя Райна.

Ваксините срещу ебола ще бъдат достъпни през 2015 г.

В случай на успешно завършване на тестове на експерименталните ваксини срещу вируса ебола, те ще бъдат достъпни за ползване през след...

От другата страна на дебата е Божурка Паскалева - майка на три деца. Тя стартира дискусионната група във Фейсбук – „БГ мами” точно за темата „за” или „против” ваксините.

„Аз съм за ваксинациите. И трите ми деца са ваксинирани, нямали са никакви отрицателни реакции, понасяли са ги добре”, казва Божурка.

Но други родители вярват в конспиративната теория, че правителството работи с фармацевтичната индустрия, за да продават повече ваксини.

„В някои от баровските софийски квартали човек може да види много интелигентни богати хора, които не си ваксинират децата. Това е мода. Тези хора не знаят какво правят. Това е свещена простота”. Така от своя страна коментира в студиото на „Здравей, България” доц. Атанас Мангъров, началник на детското отделение в Инфекциозна болница – София по повод увеличаващата се тенденция родителите да не ваксинират децата си.

„70 до почти 100% имунизирани от дребна шарка в американски колеж се разболяват от морбили. В България се обсъжда двуктратното ваксиниране – около 13-месечна възраст и на 13 години. Но в момента, когато имаше бум на морбили, най-засегнати бяха децата на 9-годишна възраст, както показват данните у нас”, обясни хомеопатът д-р Атанас Михайлов.

Ненков: Ваксини за новородените ще има, дори да бъда глобен

Здравното министерство започва да договаря 40 000 ваксини за новородени, достатъчни, за да покрият нуждите на страната ни до края на го...

По думите му обаче никога не се казва какъв процент на защита осигурява ваксината.

Той посъветва родителите да се интересуват повече от страничните ефекти на ваксините.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com