Уволненият директор на МБАЛ Св. Ив. Рилски: Това, че съм опозиция ми взе главата

10549
Уволненият директор на МБАЛ Св. Ив. Рилски: Това, че съм опозиция ми взе главата
Снимка: Thinkstock

В петък бях в отпуска и по време на отпуска разбрах че съм освободен. Това каза през БТВ уволненият директор на МБАЛ Св. Ив. Рилски д-р Дечо Дечев.

Относно сливането на МБАЛ Св. Ив. Рилски и Александровска болница д-р Дечев каза:

Лекари поискаха оставката на Москов

Лекари от столицата поискаха оставката на здравния министър Петър Москов. Причината е уволнението на директора на болница „Свети ...

"За да почне да такъв процес на сливане трябва да има решение на Министерски съвет, а такова решение няма, така че това е просто едно намерение и от там излиза абсурдната теза, че поради това директорът на Св. Иван Рилски трябва да бъде сменен и още по-абсурдното, е че се назначава нов директор, защото обединената болница ще има един директор."

Големият казус е, че едно ръководство на министерството, което внуши, че ще прави реформа, която още никой не е разбрал, тръгва да прави едно сливане и да унищожава един от малкото случаи на една печеливша болница. Всички до момента твърдят, че не може държавна болница да е печеливша – Св. Иван Рилски е трайно печеливша през последните 6 години, докато Александровска болница е трайно губеща, категоричен бе д-р Дечев.

Обединението на две болници, означава, че от две се прави една, общата болница също ще има дългове, но по-малко. Тече един злокобен план явно аз не се вписвам  като човек , който може да се проведе, добави още Дечев.

Когато искаш да унищожиш положителният пример в този сектор няма никакво друго обяснение, че искаш да направиш нещо което е против интереса на всички здравноосигурени лица. Защото какво трябва да прави една болница: да прави качествен медицински продукт , до който да имат достъп хората и второто нещо  - ръководството да провежда такава политика, че да не трупа дългове.

Според д-р Дечев МБАЛ Св. Иван Рилски има оборот около 1,5 млн. лв. на месец, като в същото време при процеса на сливане ще трябва да се направят съкращения, тъй като болниците имат 8 дублиращи се структури. Никой не е казал на хората как ще стане това.

Москов освободи директора на УМБАЛ "СВ. Иван Рилски"

Директорът на УМБАЛ "СВ. Иван Рилски" д-р Дечо Дечев от днес е освободен от съвета на директорите на здравното заседание. Протоколът за...

Коя ще остане водещата клиника, когато има две такива дублиращи се? Никой не знае кой ще избере кой лекар ще остане. Някой тръгва да прави нещо  без то да е известно на потърпевшите от това нещо, коментира уволненият директор на болницата.

Неговото мнение, е че в центъра на този проблем стои унищожаването на положителните изключения в цялата наша здравна система и даване на приоритет на негативите.

Д-р Дечев каза, че би искал да попита министър Москов "след като ми е подписал договор за управление, където пише, че основна моя задача е да не причинявам с действие или бездействие вреда на дружеството, защо приема като вреда към дружеството, това че съм се възпротивил арещу една методика за формиране на бюджети на болниците, която явно ощетява  и води до загуба всички държавни болници, ощетява пациентите и пренасочва този ресурс към болнични здравни заведения, чиято основна задача и цел е да трупат печалби?".

Това, че съм опозиция, ми взе главата, категоричен бе д-р Дечев.

Припомняме, че директорът на УМБАЛ "СВ. Иван Рилски" д-р Дечо Дечев бе освободен от съвета на директорите на здравното заседание в петък, 24 април. Протоколът за освобождаването е подписан от министър Петър Москов.

Москов потвърди изваждането на лекарствата за диабетици от позитивния списък

Министърът на здравеопазването д-р Петър Москов потвърди, че са извадени от позитивния списък лекарства за диабетици, предаде БГНЕС. ...

Решението е част от започналата процедура по сливане на УМБАЛ "Св. Иван Рилски" и УМБАЛ "Александровска", което цели оптимизация на административното управление на новата структура, предаде БГНЕС.

Успоредно се осъществява и сливането на Детската онкохематология с болница "Царица Йоана – ИСУЛ".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com