Стотици излизат на национален протест в подкрепа на пребитото бебе

9754
Стотици излизат на национален протест в подкрепа на пребитото бебе
Снимка: Thinkstock

Стотици се организираха в социалната мрежа Facebook за национален протест в защита на бебето, срещу което посегна акушерката Емилия Ковачева от болница "Софиямед".

Лекар от "Софиямед": Няма как преумората да е причина за действията на акушерката

Помислихме си, че бебето е било изтървано. Разпитвахме персонала, но никой нищо не каза. Това заяви д-р Валери Немцов, който е завеждащ...

В 13.00 часа пред Съдебната палата в София започна мирният протест в подкрепа на бебето Никол с искане за справедлива присъда срещу акушерката. Ковачева е в ареста заради побой над новороденото. 

Едно от исканията на протестиращите е Емилия Ковачева да получи максимална ефективна присъда за опит за предумишлено убийство и да ѝ бъде забранено доживот да практикува каквото и да в медицината, обясниха протестиращите майки пред bTV. Освен това те настояват новородените бебета да бъдат оставяни при майките след раждането.

11 000 души са заявили участие в социалните мрежи, каза пред БНР Надежда Божилова, организатор на протеста в София.

"Искаме да има максимална и ефективна присъда за лицето Емилия Ковачева и зверството, което извърши спрямо бебето. Ще искаме съдебно разследване за случващото се в "Софиямед" и дали това е практика на тази акушерка. От видяното сме доста ужасени", каза Божилова. "Няма аналог, няма никаква съпоставка, в която човек може да реагира нормално на видяното. Изключваме първичната реакция и призоваваме всички за изцяло мирен протест. Искаме просто всичко да бъде прозрачно за нас оттук нататък и да има контрол над тов, което се случва в болниците в България", допълни тя.

Малката Никол се чувства все по-добре

Зверски пребитата от акушерката Емилия Ковачева малка Никол се подобрява, информират от "Токуда". Новороденото е започнало да се храни ...

Жители на 10 града в страната са потвърдили, че в същия час ще излязат на мирен протест със същите искания в подкрепа на бебето Никол.

Във Варна протестът също започва в 13.00 ч. пред сградата на Общината. Демонстрантите имат същите искания, като казват, че се събират и като знак на подкрепа за семейството на бебето.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com