Шефът на "Пирогов" подал оставка, но тя била отхвърлена

20585
Шефът на "Пирогов" подал оставка, но тя била отхвърлена
Снимка: БГНЕС

Директорът на "Пирогов" проф. Стоян Миланов е депозирал оставката си вчера, но тя не е приета от министъра на здравеопазването Петър Москов и той остава на поста си.

Днес пред института за спешна помощМосков и проф. Миланов дадоха извънреден брифинг, на който обясниха ситуацията, предаде БГНЕС.

В здравното министерството не е постъпвала оставка от шефа на "Пирогов"

В Министерството на здравеопазването няма информация за подадена оставка в УМБАЛСМ "Пирогов". Руслана Петрова, която е началник и съве...

Проф. Стоян Миланов има пълната подкрепа на Министерството на здравеопазването в действията си, увери министър Москов. Той добави: "Във връзка с писмото, което проф. Миланов беше пуснал до Mинистерството – имахме мъжки разговор. Ние с него сме не просто колеги, а и приятели".

"Пирогов” има много наследени в годините проблеми. Аз като министър поемам ангажимента, за да придвижим максимално бързо тяхното разрешаване, защото в пълнота натрупани с толкова години проблеми не могат да бъдат решени с магическа пръчка”, допълни министърът, цитиран от агенция "Фокус".

По думите му понякога човек в ситуация на проф. Миланов - директор на толкова тежко лечебно заведение, има нужда от чисто мъжки думи за подкрепа. Москов добави: "Добрата дума понякога е важна. Имаме яснотата за това, че УМБАЛСМ „Пирогов има своите специфики и трябва да бъде разглеждана по по-специфичен начин".

Необходимо е да се приложи различен подход при оценката и социални ангажименти, които е поела болницата. „Това означава ясен ангажимент за максимално бързо подновяване. Това, което е „преляло чашата” на професора е крайно амортизираната апаратура на болницата. Трябва да се направи нужното на ниво министерство и правителство, за да се решат тези проблеми”, подчерта министърът.

Поледицата прати 150 пациенти в "Пирогов"

За последните 24 часа през спешния травматологичен кабинет в "Пирогов" са преминали 150 пациенти, съобщиха от здравното заведение. Най...

Москов допълни, че се прави цялата промяна във философията на заплащането, за да може да има адекватно остойностяване на тежките заболявания, които болницата лекува.

Относно оставката ми мога да кажа, че тя беше депозирана в Министерство на здравеопазването вчера. Това каза от своя страна изпълнителният директор на "Пирогов" по време на извънредния брифинг.

Той добави: "Това е лично мое решение, което беше продиктувано от невъзможността при сегашната ситуация болницата да функционира по начина, по който аз искам, заради задължението да обслужваме пациентите, отчитайки нейната специфичност. Надявам се занапред, има такъв поет ангажимент и тази специфичност да бъде отчетена”.

Проф. Миланов беше категоричен, че по никакъв начин не му е оказван натиск да подаде своята оставка.

Кампания за безвъзмездно кръводаряване в Пирогов

Пироговци даряват кръв на 20, 21 и 22 януари 2015г. Служителите на болницата се включват за пореден път в кампанията за безвъзмездно кр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com