СЗО ще анализира пренаталната диагностика у нас

25549
СЗО ще анализира пренаталната диагностика у нас
Снимка: БГНЕС

Световната здравна организация ще подготви анализ и оценка за пренаталната диагностика и неонаталните грижи, които ще представят актуалната ситуация в страната и послужат за основа на разработване на насоки за кандидатстване по съответните мерки от програмата.

Министерство на здравеопазването подписа Меморандум за разбирателство относно предоставяне на оценка на потребностите с Регионалния офис за Европа на Световната здравна организация, съобщиха от здравно министерство.

Меморандумът за разбирателство е разработен в съответствие с Програмните споразумения за финансиране на Програма БГ07 "Инициативи за обществено здраве". Целта на споразумението е да бъде изготвена оценка на потребностите за ефективното изпълнение на дейностите по две мерки, заложени в Програма BG07 "Инициативи за обществено здраве". Предвидените по програмата суми за тези две мерки са съответно 2 621 400 евро и 3 910 000 евро.

След подписването на Меморандума за разбирателство, с цел ефективно изпълнение на заложените по Програма BG07 "Инициативи за обществено здраве" дейности, СЗО ще предостави необходимия анализ и адекватна оценка от нуждите на болниците в страната.

Бюджетът, заложен в Меморандума за сътрудничество е 29 914 евро и се осигурява от бюджета на програма BG07 "Инициативи за обществено здраве", финансирана от Норвежкия финансов механизъм и Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com