СЕМ ще излезе във вторник с доклад по казуса с изтеклия клип с бебето Никол

9110
СЕМ ще излезе във вторник с доклад по казуса с изтеклия клип с бебето Никол
Снимка: БГНЕС

СЕМ ще бъде готов с доклад във вторник за казуса с публикуваните клипове на насилие над малката Никол от акушерката Емилия Ковачева. Това каза пред БНР председателят на регулатора доц. д-р. Георги Лозанов, който коментира законовите положения по казуса.

Пламен Таушанов: Важно е да се създаде система за контрол на раждането

Важно е да се създаде система за контрол на раждането, забременяването и проследяването, за да се знае кой носи отговорност. Това ком...

"Този клип, ако не беше излязъл, можеше да остане съмнение какво точно се е случило, защото имаше опити защитата да каже, че това не е било бой  и т.н., така че някаква информация дава, но тази информация е едно, а друго е драстичната визия, която несъмнено силно накърнява чувствата на родителите и т.н, заради което на въпроса: „Трябва ли този клип да бъде публикуван?“ отговарям: „не“", каза той.

Лозанов коментира и полицейското присъствие в сградата на ТВ7 по-рано тази седмица. Той коментира че ТВ7 е „по-скоро един от куриозите на медийната среда

"Този проект, който обвързваше медията с политически проект преди всичко от много отдавна беше разпознат като „екзотичен“ за нормалните практики. Да го кажа и по-остро – като резултат, произвеждащ конфликт на интереси между медията и между политическата ѝ употреба. Беше предварително ясно, че той няма да изкара дълго", каза той.

Според Лозанов в казуса са преплетени няколко сюжета. "Създаде се една фалшива ос на конфликта – като че ли конфликтът е между полицията и държавата, от едната страна, и журналистите от друга. Тези два субекта, и двата, не са част от конфликта. Те са извън конфликта. Има други противоречия – между длъжник и кредитор. Там е конфликтът – длъжникът не си изплаща кредита, а кредиторът по някакъв начин го иска", каза Лозанов.

"Софиямед": Преди инцидента Емилия Ковачева е имала 5 свободни дни

Болница "Софиямед" излезе днес нова позиция след последните разкрития за акушерката Емилия Ковачева, която нарани новородено бебе. От л...

"Въпросът е това да става в границите на законна процедура, която е валидна за всички. Тъй като в момента няма специални привилегии за медиите, които са в някаква несъстоятелност и прочие, това трябва да бъде по общия ред", коментира обаче той.

Въпросът е „триетажен“, заяви Лозанов и уточни че първото ниво са финансовите проблеми на медийното предприятие, неясният образ на собственика му, който е офшорна компания. Второто ниво са проблемите, свързани с медията и нейната история, а третото – журналистите в нея.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com