Различните типове грип имат различно лечение

6049
Различните типове грип имат различно лечение

За грипа трябва да се знае, че той може да протече много тежко. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

„Симптом на много тежко проявен грип е дихателната недостатъчност. Увеличаване броя на дихателните движения и задух. Тогава трябва веднага да се търси медицинска помощ, по възможност болнична”, коментира той.

Грипната епидемия се очаква в края на годината

Тази година грипната епидемия ще подрани. Пикът ѝ ще бъде в края на годината, информира Topnovini.bg. Няма нови щамове, от които да се ...

По думите му домашното лечение е много полезно, защото ако е правилно проведено и е на многовековния опит на хората. Във връзка с това, какви са методите за лечение на грипа проф. Кантарджиев посочи, че за да може да се лекува той, трябва да бъде определен неговият вид.

„В страната това го установява единствено Националната референтна лаборатория по грип на Националния център по заразни и паразитни болести. Различните типове грип имат различно лечение. Медикаментите за грип, които причиняват намаляване на грипния вирус, спиране на неговото размножаване и истинско лечение са няколко. Това са изписвани чрез рецепта антивирусни препарати”, допълни той. Според него, за да се предпазят хората от грипни заболявания и вирусните инфекции могат да използват кърпички с антимикробно действие.

„Това са антимикробните кърпички, с които си бършем ръцете преди ядене, трием носа и устата си, когато някой кашля пред нас, когато правим дезинфекция на повърхностите. По този начин рязко намаляваме възможността да заболеем от вирусна инфекция през есента и зимата и също така грип”, поясни той като допълни, че е добре хората да разговарят с личните си лекари и ако имат желание да се имунизират за грип.

 

В Търговище започна антигрип кампанията с поставянето на първите ваксини

Започна антигрип кампанията в Търговище. За ограничаване заболяемостта на населението през предстоящия грипен сезон Регионална здравна ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване