Проверки в кухненските блокове в детски ясли и градини

40282
Проверки в кухненските блокове в детски ясли и градини

Продължават засилените проверки в кухненски блокове в детски ясли и градини, детски кухни майки и училищни столове и бюфети в цялата страна, съобщиха от БАБХ.

През изминалите две седмици, инспекторите към съответните Областни дирекции по безопасност на храните в страна са направили общо 1443 допълнителни проверки на детски заведения. В резултат на проверките са издадени 102

Предписания и са съставени 8 Акта за установяване на административно нарушение. Констатираните пропуски са свързани с несъответствия по сградов фонд и оборудване, пропуски в изискванията на Наредба №9/16.09.2011 година за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните, предлагани в детските заведения и училища, както и пропуски във воденето на записите по системите за управление безопасността на храните.

Засилените проверки ще продължат до 18 октомври 2013 година, а след това обектите ще бъдат проверявани на принципа на официалния контрол, който регулярно извършва Българска агенция по безопасност на храните.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com