През лятото бирата не е решение за разхлаждане

42979
През лятото бирата не е решение за разхлаждане

Лятото на 2014 няма да бъде запомнено с горещини, а по-скоро обратното с дъждовното и влажно време. Въпреки това, българинът е свикнал да асоциира този сезон с жегите. Да се надяваме, че в останалите няколко седмици преди настъпването на есента все пак ще имаме някой и друг топъл ден. Ето някои съвети в края на август за това с кои храни и напитки не трябва да прекаляваме, за да се чувстваме добре.

Бирата далеч невинаги е най-правилното решение за утоляване на жаждата, когато ни е топло. Това заяви за БГНЕС д-р Рая Иванова от Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Александровска".

Да вдигнем наздравица на Международния ден на бирата

Бирата е третата най-популярна напитка след водата и чая, съобщават от най-голямата международна платформа за доставки на храна foodpa...

Злоупотребата с алкохол не означава, че хората поемат достатъчно течности, обясни д-р Иванова и добави, че той е вреден и не се препоръчва в жегите. Най-добре е лятото да се пие повече вода, да се избягват и газираните напитки. Вместо тях може да се наблегне на сокове, таратор или айран. Не бива да забравяме да приемаме течности по 1,5 - 2 литра на ден.

Хубаво е да поемаме и повече леки храни. Ако искаме да се чувстваме добре, може да хапваме млечни продукти, плодове и зеленчуци и да избягваме мазни и месни храни, съветва д-р Иванова.

Друг важен аспект, който допринася за нашия комфорт, са подходящите за сезона дрехи. Трябва да избираме внимателно облеклото си и да си слагаме по-леки и просторни дрехи.

Резките обрати на времето, които за съжаление наблюдавахме това лято, могат да създадат и здравословни проблеми. Най-уязвими са малките деца, възрастните хора и бременните жени.

Заради лошоте време пием по-малко бира

С близо 6% е спаднала консумацията на бира през това лято, отчетоха от Съюза на пивоварите в България на пресконференция днес. Причина ...

Доктор Иванов съветва да се поддържа контакт с по-възрастните хора и да се следи тяхното състояние. "Тези дни в болниците постъпват доста възрастни пациенти, които през предишните дни на горещини не са били контролирани, по отношение на приема на течности. В някои случаи дори се налага хоспитализации в интензивно отделение, поради влошаване на бъбречната функция и на артериалното налягане", предупреждава медикът.

И накрая тя отново отправи своя апел към всички: пийте повече течности и не прекалявайте с радостите на лятото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com