Москов ще се обяснява пред здравната комисия за сливането на болници

4124
Москов ще се обяснява пред здравната комисия за сливането на болници
Снимка: БГНЕС

В четвъртък (7 май) от 15.30 часа в Зала 130 на Народното събрание депутатите от здравната комисия ще настояват за обяснение от министъра на здравеопазването Петър Москов за намеренията му за сливане на лечебни заведения, предаде БГНЕС. Очакванията са срещу тези идеи да се обявят както народни представители от опозицията, а така също и от управляващото мнозинство.

След като Москов уволни директора на болница "Св. Иван Рилски" д-р Дечо Дечев, стана ясно, че сред идеите за реформа на министъра на здравеопазването е и тази - да слее администрациите на девет университетски болници - Александровска болница, болница "Св. Иван Рилски", болница "Св. Екатерина", "Майчин дом", Инфекциозна болница, Белодробната болница, Педиатричната болница и др. Разчетите на МЗ показали, че така ще бъдат спестявани по няколко милиона лева всяка година.

Някой иска да прибере 4-те милиона лева на болница "Св. Иван Рилски", заяви в неделя по "Нова телевизия" д-р Дечо Дечев. Той се обяви против сливането на неговата болница с Александровска.

В понеделник Петър Москов съобщи пред медиите, че до една година в страната ще бъдат закрити 50 болници.

От ДПС обявиха намерението си да внесат "вот на недоверие" срещу правителството заради политиката в областта на здравеопазването. С голяма вероятност евентуалния "вот на недоверие" срещу политиката на Москов да бъде подкрепена и от "БСП лява България"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com