Москов отрича "избухването на ебола" да е заради Филип Златанов

23548
Москов отрича "избухването на ебола" да е заради Филип Златанов
Снимка: БГНЕС

Не, не може да се говори, че „пуснахме ебола” заради изчезналите тефтерчета на Филип Златанов. Това заяви категорично здравният министър Петър Москов.

Първо, много е важно да се разбере какво има в тефтерчетата, за да се стигне до справедливост по модела „Кой”. Колкото до ебола – в отрязък от 11 часа бяхме изправени пред вероятността в България да има първи случай на ебола. Успяхме да задвижим системата и дори да имаше ебола, щяхме да изолираме болния и да се справим, подчерта Москов. Поех отговорността и затова нарекох случилото се свръхреакция, защото поставихме на първо място сигурността на хората. За нервите – мисля, че направихме нужното, за да информираме обществото какво се случва, добави здравният министър.

Бившият шеф на ВМА: Проблемът с еболата се преекспонира

Проблемът с еболата се преекспонира. Това заяви пред БНР ген. Стоян Тонев, депутат от ГЕРБ и бивш шеф на Военномедицинска академия. &b...

Сигурно ще ви изненадам, като ви кажа, че еболата е тип хемарогична тереска. През годините в България е имало случаи на хемарогични трески и в инфекциозни клиники са лекувани такива случаи. Така че ако не говорим за крайно тежки случаи, готовност има и извън ВМА, обясни Москов.

С въвеждането на електронната здравна карта, което ще е факт в края на следващата година, всеки здравноосигурен ще си носи правата. Когато сте здравноосигурен, ще имате правото на определен брой талони (бел. ред. – за преглед при специалисти), на които и без това сега имате право, но някой ви дава. Лимитът от талони ще е различен за различните пациенти и съобразен със здравните характеристики – за млад и принципно здрав пациент е едно, за по-възрастен и с хронични заболявания – друго, каза Москов.

Москов заяви и, че таксата от 1 лев за пенсионерите за личен лекар няма да бъде променяна, защото е вид социална политика и ще се търсят други начини.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com