Москов: Има дни за война, има дни за мир

11620
Москов: Има дни за война, има дни за мир
Снимка: БГНЕС

Има дни за война, има дни за мир. На текстовете за приватизация ще им дойде времето.Така министърът на здравеопазването Петър Москов обясни пред bTV решението си да отпаднат тестовете за приватизацията на болниците. Според него най-важните текстове са за здравната карта, дейността на децата и процесите по акредитацията на болниците.

Москов поясни, че приватизацията ще бъде възможност, а не задължение на болниците и даде пример с болницата в Панагюрище, в която частният собственик е инвестирал 52 млн. лв. и сега това е една от най-модерните болници у нас.

Шефът на ВМА: Това, което прави Москов е добро

400-500 души са били върнати от ВМА за няколко дни за т.нар. планов прием. Става въпрос за планирани пациенти, които са отложени и през...

Другата възможност според Москов е тези пари да се вземат от социалните помощи, от заплатите на полицаите и учители, нашите данъци: "Но когато се появи инвеститор, който спазва правилата, къде е проблемът?"

"Но аз приемам, че сега няма съгласие и от името на правителство декларирах че оттеглям това предложение", добави още той.

Относно обвиненията към министър Москов от страна на уволнените директори на  болниците "Св. Ана" и "Св. Иван Рилски" здравният министър реагира така:

"Много дълго време считах че няма нужда да отговарям на тези хора, защото имам по-важна работа. Сега вече наистина ще отговоря и оттук нататък всеки ще получава отговор от прокуратурата. Някакви такива хора като пеперуди ходят и обясняват какви добри хора са и колко е лош министърът. Нямам нито една лична причина за уволнението на д-р Димитров (бившият шеф на Окръжна болница), имам 7 млн. публични, които безвъзвратно изчезнаха в КТБ, изработени от лекарите."

Москов и Здравната каса се разминаха със 100 млн. лева в сметките

Със 100 милиона лева се разминават изчисленията на Здравната каса и на здравния министър д-р Петър Москов по отношение на парите, които...

Относно д-р Дечо Дечев, бивш директор на болница "Св. Иван Рилски", Москов каза, че само за два месеца е спряна обявена от Дечев обществена поръчка за китайски рентгенов апарат за 700 хил. лв., а новата поръчка прекратява договора и договаря най-модерния рентгенов апарат, като безплатна прибавка към друга голяма сделка. Освен това новото договаряне на храненето е спечелено от оферта с 200 хил. лв. по-малко от предишната.

"А онзи невероятен юнак на благоевградската болница, защо не го поканите да го питате какво го пита прокуратурата?", допълни още Москов.

Според министъра "драмата с тези хора е следната – директор на болница в голяма част е висше политическо назначение, системата трябва да се върне към нормалността."

На въпрос: "Кога ще има наказан лекар за лекарска грешка?" Москов отговори така: "Идеята, че има добри пациенти и лоши лекари, тя не е истинска. Българските лекари са изключително качествени професионалисти. И българските пациенти и лекари те са жертви на тази система."

Москов: Кешови плащания между пациент и болница няма да има

Кешови плащания между пациент и болница няма да има. Това каза здравният министър Петър Москов по повод разделянето на здравните услу...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com