МЗ: Въобще не сме предлагали това, за което КНСБ напада г-н Москов

25492
МЗ: Въобще не сме предлагали това, за което КНСБ напада г-н Москов
Снимка: БГНЕС

КНСБ е нападнало здравния министър Петър Москов заради подготовка на несъществуваща наредба. Това обяви Министерството на здравеопазването в свое прессъобщение.

Според синдиката, начело на когото стои Пламен Димитров, Москов и здравното министерство готвели промени в Наредбата за осъществяване правото на достъп до медицинска помощ. Те щели да „дарят” здравно осигурените в България с „правото” да заплащат за медицинска помощ. Ставало въпрос прегледите и лечението на здравноосигурени да се плащат.

И КНСБ скочи на Петър Москов

От КНСБ настояват за оставката на министъра на здравеопазването Петър Москов заради предложения за промени в Наредбата за осъществяване...

От здравното министерство реагираха бързо и обявиха, че са много изненадани от позицията на КНСБ. Тя била основана на „изцяло невярна информация”. Такъв текст не съществува нито като документ, нито като намерение.  Промени, с които се предвижда възможността здравно осигурени лица да плащат, не съществуват и никога не са били предмет на решение на ръководството.  Искрено съжаляваме, че ръководството на КНСБ е било подведено, казват от МЗ.

Здравното министерство напомня, че публикува всяка информация за готвени промени в наредби и законодателни предложения максимално бързо на сайта си.

В крайна сметка се оказва, че действително има публикувана наредба на сайта, но нейната цел е „да се усъвършенства уредбата относно листата на чакащите”. 

Ситуацията беше коментирана във Facebook от лидера на ДСБ Радан Кънев със следното изявление: "Знаех си, че е станала грешка. Просто времето за измислени компроматни атаки не е дошло. Рано е. Но нервността и слабостта на ДПС дава преждевременни сигнали към агентурата, която побърза да подведе ръководството на КНСБ. Кофти, изгърмяхте патрона. Следващият път ръководството ще чете преди да се хване на номера."

Местан заплаши Борисов с вот на недоверие, ако Петър Москов не даде оставка

Лидерът на ДПС Лютви Местан официално предупреди премиера Бойко Борисов да поиска оставката на Петър Москов - иначе ще има вот на недов...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com