МБАЛ Пловдив улеснява пациентите си с нова услуга

21436
МБАЛ Пловдив улеснява пациентите си с нова услуга
Снимка: Thinkstock

Без разкарване до клиничната лаборатория. Всички пациенти на МБАЛ Пловдив ще могат да проверяват резултатите от изследванията си по интернет, съобщи asenovgrad-online.

Лечебното заведение предоставя нова услуга за своите пациенти – онлайн проверка, която спестява на пациентите първо да отидат, за да направят пробите, след това – да видят какво показват те, а най-накрая да отидат и при доктора, който ги е назначил. Услугата е достъпна чрез специално предназначен за целта банер, който се намира на началната страница на уебсайта на лечебното заведение.

Над 2000 мъже в Пловдив се изследваха за простатен карцином

2037 мъже се изследваха безплатно за рак на простатата в рамките на кампанията "Да променим лицето на мъжкото здраве", инициирана от ...

Информационната система е предназначена за пълното автоматизиране на процесите по въвеждане и отчитане на медико-диагностичната дейност от лабораторията. Тя е свързана с наличната апаратура за получаване на резултатите след тяхната обработка. Така се осигурява индивидуален достъп на лекаря до резултатите на изпратени от него назначения за деня. Пациентите също имат възможността да се запознаят с тях.

Всеки ден кодовете за достъп са различни и абсолютно индивидуални, за да не се нарушава лекарската тайна, увери шефката на клиничната лаборатория д-р Мария Станилова. Интелигентната лаборатория разполага със стройна и стабилна система за архивиране на данни, която осигурява необходимата за всеки пациент, лекар, изследовател или участник в клинично проучване конфиденциалност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване