Личният лекар ще ни вика за профилактика в точен ден и час

7144
Личният лекар ще ни вика за профилактика в точен ден и час
Снимка: Getty Images / Guliver

Личният лекар ще ни вика за профилактика в точно определен ден и час. Освен това ще е задължен да ни информира за провеждането на годишния преглед, като ни се обади по телефона, изпрати писмо, електронно съобщение или остави обява на достъпно табло в лечебното заведение, където работи.

Това предвижда проектът на наредбата за пакета от здравни дейности, които от догодина ще плаща НЗОК. Документът бе публикуван на страницата на Министерството на здравеопазването.

Българските лекари имат нужда от подкрепа и разбиране от обществото

Българските лекари не очакват благодарности, а подкрепа и разбиране от обществото. Това каза пред Радио „Фокус” – Вел...

С новата мярка би трябвало да се сложи край на висенето с часове пред кабинета на джипито или препращането от месец на месец за направления, стига докторите да я спазват.

С наредбата се определят основният и допълнителният пакет, по които през 2016-а ще се лекуват осигурените, обобщава„Труд”.

Предвижда се медицинските грижи по допълнителния пакет да се отлагат за не повече от два месеца (например оперативни процедури при незаклещени хернии, корекции на тазова статика или специфични високотехнологични методи).

Определени са и клиничните пътеки, по които, ако състоянието на пациента е неотложно, лечението ще се провежда веднага и по основния пакет. Ако може да се отложи, ще е по допълнителния.

Само 250 000 българи разполагат с допълнително здравно осигуряване

Под един процент са разходите за здравеопазване, които поемат дружествата за здравно застраховане от общите разходи за здраве, съобщи д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване