Лекарите в Пирогов не са получили заплатите си

35028
Лекарите в Пирогов не са получили заплатите си
Снимка: БГНЕС

Вчера, 30 октомври, работещите в „Пирогов“ не са получили заплатите си. Тогава беше последният срок това да се случи. Това съобщи директорът на лечебното заведение доц. Стоян Миланов в сутрешния блок на bTV. “Това никога не е било“, заяви той.Парите, които „Пирогов“ чака, са неизплатени задължения от софийската здравна каса за извършените услуги от болницата. Сумата е 4,33 млн. лв.

„Цифрите, с които касата смята да ни компенсира, което само по себе си е смешно, поразително се доближават цифрите, с които ни обслужваме спешността – близо 80% от нашата дейност“, обясни Миланов. Той беше категоричен, че в никакъв случай не могат да бъдат връщани пациенти от спешните случаи. Единственият вариант е спиране на плановия прием.

„Аз не спирам да си задавам въпроси защо. Писна ми от нова реформа, лимит. Просто за толкова години създадохме един здравен Квазимодо. Ние нямаме полза от това да връщаме пациента, той да усеща в нас несигурност. Ние сме създадени за това – да помагаме, да лекуваме“, каза директорът на „Пирогов“. Според него, виковете за оставка в момента са безсмислени. „Аз разбирам проблемите на здравната каса, но това са техни проблеми“, добави той и попита кого се опитват да накажат по този начин.

„Ножът не е опрял до кокала. Вече кокалът е прерязан. Това е една остра фантомна болка на липсващ крайник“, обрисува картинката медикът. Според него, болницата много бързо ще се декапитализира, ще влезе в една лавина от задължения, от които няма да може да излезе.

Миланов разкри още, че здравната каса е върнала фактурите на лечебното заведение, въпреки че преди това ги е признала. „Принуждението е да подправим вече фактурирана дейност“, посочи той.

Според него, блокирането на дейността на „Пирогов“ е проблем на националната сигурност, тъй като това е обект от национално значение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com