Красимир Ангарски оглави мегаадминистрацията на 9-те столични болници

11636
Красимир Ангарски оглави мегаадминистрацията на 9-те столични болници
Снимка: БГНЕС

Доц. Красимир Ангарски оглави мегаадминистрацията на деветте столични болници в карето около Медицинска академия в София, предаде БГНЕС.

Днес в здравното министерство бе подписан договорът за създаване на гражданското дружество, което да обединява администрациите на деветте държавни болници, по предложение на министъра на здравеопазването Петър Москов.

Ангарски е финансист и министър без портфейл, отговорен за икономическата политика в служебното правителство на Софиянски.

Москов обеща да не бъдат закривани комплексни онкологични центрове

Комплексните онкологични центрове няма да бъдат закривани, текстът относно тяхното ликвидиране в проектозакона ще се промени. Няма да...

Обединяването на администрациите ще доведе до съкращаване на 200 души от административния персонал, като по този начин трябва да бъдат спестени 5 млн. евро., които да отидат за увеличаване на заплатите на медиците.

Лечебните заведения, които ще влязат в обединението, са университетските болници "Александровска", "Св. Иван Рилски" и "Св. Екатерина", акушеро-гинекологичната болница "Майчин дом", многопрофилните "Св. София" и "Проф. И. Митев", специализираната болница по инфекциозни и паразитни болести "Проф. И. Киров".  Миналата седмица директорите на деветте болници обявиха съгласието си с административната промяна в миналите седмици.

Идеята за обединението, която беше обявена от Петър Москов преди малко повече от месец, има за цел на намали административните разходи на болниците и съкрати броя на служителите в администрацията. Административни обединения се планират и в останалата част от страната, където е възможно и обосновано.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com