Конференция по репродуктивно здраве започва в София

7368
Конференция по репродуктивно здраве започва в София
Снимка: Thinkstock

София е домакин на регионална конференция по репродуктивно здраве на тема "Промоция на здраве и права, намаляване на здравните неравенства. Пътят към по-добро сексуално и репродуктивно здраве в Източна Европа и Централна Азия".

Откриването е на 27 май, а началото ще даде заместник-министърът на външните работи Валентин Порязов. Форумът ще продължи до 29 май.

Нов тест определя най-подходящото време за ин витро

Нов тест може да помогне на хиляди двойки с репродуктивни проблеми биха могли да реализират мечтите си да имат дете. Тестът ще съобра...

Конференцията е посветена на намаляването на здравните неравенства и подобряване качеството на репродуктивното здраве. Организатори на събитието са МВнР, Министерството на здравеопазването и регионалният офис на УНФПА (Фонд на ООН за населението) за Източна и Централна Европа. Част от финансирането на конференцията в размер на 20 хиляди лв. се осигурява от българската страна от бюджета за политика за развитие в МВнР.

Целта на конференцията е да се представи развитието на политиките по репродуктивно здраве, да се привлекат подкрепа и инвестиции в тази посока, както ида се обмени опит за постигане на трансгранично сътрудничество в региона.

Сред специалните гости на конференцията са Кейт Гилмор, която е заместник-изпълнителен директор на УНФПА и Хеймо Лааконен, директор на регионалния офис на УНФПА за Източна и Централна Европа. Лекторите са от УНИЦЕФ, Световната банка, здравни министри на страни от региона и други участници.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване