Камери в столичните линейки

35327
Камери в столичните линейки
Снимка: БГНЕС

Вече има камери в столичните линейки. Устройствата са монтирани пилотно в три спешни коли. Според временния директор на Спешната помощ в София – д-р Александър Златанов, видеонаблюдението ще дисциплинира шофьорите и ще намали риска от катастрофи, съобщава TV 7.

Красимир Николов е шофьор в спешна помощ от 25 години. Първата камера е монтирана в неговата линейка. "Ние сме дисциплинирани! Какво да ни притеснява това нещо? Като тръгнем по адресите поне ще се види действителността и натоварването, в което работим", заявява Красимир по повод камерите.

Видеонаблюдението ще показва дали шофьорът нарушава правилата на пътя и за колко време линейката стига до адреса. Камерите работят, докато линейката се движи и могат да записват до 7,5 часа. Записите ще се преглеждат и анализират, за да се набележат мерки за по-бързо и безопасно придвижване на спешните коли. Първите три устройства са дарени от автомобилния състезател Иван Шопов.

"Изпадал съм в ситуации, в които на тези хора се е налагало да стигнат много бързо и да ме спасят. Знаем в какво състояние е държавата, знаем колко пари може да отпусне за това нещо. Това е причината, аз да го направя. Толкова ми стигат силите - това правя", казва Шопов.

Ако камерите постигнат дисциплиниращия ефект ръководството на Спешна помощ ще намери пари да оборудва и останалите 12 линейки, които постоянно обикалят София.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване