Калфин се обяви за защита на работните места на жените с репродуктивни проблеми

26047
Калфин се обяви за защита на работните места на жените с репродуктивни проблеми
Снимка: АБВ

Днес водачът на листата на ПП "Алтернатива за българско възраждане" (АБВ) Ивайло Калфин се срещна с жени с репродуктивни проблеми във Варна. След нея той заяви: "Защитата на работното място на жените с репродуктивни проблеми трябва да влезе в българското законодателство"

Според бившия евродепутат репродуктивните проблеми и при жените, и при мъжете, са не само медицински, а и социален въпрос. Той добави: "Това е и причината, поради която защитата на тези хора, по отношение на уволнение и запазване на работното място, трябва да продължи по време на всички ин витро процедури".

Калфин: Новият парламент трябва да започне работа по краткосрочните проблеми

Най-трудно ще бъде да се постигне някакво съгласие по важни за страната теми. Този парламент ще трябва да започне да работи по краткоср...

Държавата трябва активно да се ангажира с потребностите на хората с репродуктивни проблеми и да бъдат направени съответните законодателни промени, които да влязат в Кодекса на труда. Както се разделя цялата ин витро процедура на отделни опити, така трябва от началото до финала да продължи защитата на тези хора, обясняват от пресцентъра на АБВ.

Ивайло Калфин коментира и ситуацията с осигуряването на средства за ин витро процедурите и това, че държавният фонд предоставя право на само три опита ин витро и то при условие, че предшестващите процедурата изследвания, които също са много скъпи, не се поемат от него. Той бе категоричен, че е необходимо средствата да се увеличат, а общинските фондове и общините, които отделят пари за справяне с проблема, също да се стимулират.

„Това е скъпо лечение и важен социален проблем, така че държавата трябва да помогне на тези хора, защото самостоятелно много малко от тях могат да си го позволят, а проблемът вече засяга стотици хиляди български граждани”.

По време на срещата, инициирана от жените с репродуктивни проблеми във Варна, Ивайло Калфин обяви своята подкепа за прилагането на сурогатното майчинство по медицински показатели.

Калфин: За нас няма заплаха от случващото се в Източна Украйна

„Ние не сме във война с Русия и за нас няма пряка военна заплаха от това, което се случва в Източна Украйна”. Това заяви чл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com