Какви хранителни добавки купува българинът

12918
Какви хранителни добавки купува българинът
Снимка: iStock/Guliver

Проучване и финансов анализ на потреблението на над 70 000 българи, обобщено от китайската компания TIENS показва, че българинът инвестира най-много в хранителни добавки, които подпомагат: укрепването на костите и ставите , засилване на мозъчната дейност, борбата с килограмите и излишните мазнини, работата на имунната система, активността на половата система (и при двата пола).

При избора на добавки най-важното според потребителите е препоръката на близък и компанията производител. Цената не е толкова решаващ фактор при избора както при други продукти. Жните са по-склонни да дават пари за добавки от мъжете.

БАБХ забранява хранителната добавка, провалила отбора по щанги

Във връзка с възникналия казус в българския национален отбор по щанги, при който в пробите на всички национали в отбора беше открит до...

Според статистика на Световната здравна организация от цялото население от 6,5 милиарда човека: 5% са здрави, от които 4% деца и 1% възрастни; 15% са болни и 85% са полуздрави. Профилактиката може да разреши 92 % от здравния проблем, а медицинското лечение може да реши 8 % от проблема.

Над 45 елемента и съединения са признати като хранителни вещества, които са от съществено значение за растежа, възстановяването, обновяването, поддържането, нормалното развитие на органите, размножаването, устойчивостта към инфекции и болести.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com