И Кънев потвърди, че ще има приватизация на болници

11749
И Кънев потвърди, че ще има приватизация на болници
Снимка: БГНЕС

Приватизацията на болници ще се върне на дневен ред, когато се усети нуждата от нея. Темата е чувствителна, ще говорим месеци, ако трябва и години, но при всяко положение нуждата от частни капитали в здравеопазването ще се усеща все по-ясно.

Този коментар направи в кулоарите на парламента съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев, съобщи БГНЕС.

Кънев обяви, че подкрепя оттеглянето на тази идея в този момент и призова темата да се обсъди спокойно, колкото време е необходимо. "Най-вероятно приватизация ще се случи при друг министър, но при всяко положение ще видите, че нуждата от частни капитали в здравеопазването ще се усеща все по-ясно", каза Кънев.

Според лидера на ДСБ управляващото мнозинство е стабилно. "Добрата икономическата конюнктура, която се усеща навсякъде в страната, е определящ фактор за стабилност на управлението. От гледна точка на хората това е мерилото за успех", каза Кънев.

Той отказа да коментира коалиционните отношения в Реформаторския блок и изказванията на Найден Зеленогорски. Другият съпредседател на РБ обяви, че може да се оттегли от позицията на председател на изборния щаб, ако до края на месеца блокът не се регистрира като единна формация за изборите.

"Няма да коментирам коалиционни взаимоотношения публично. Това е път към ада, който съм минавал два пъти и няма да го мина трети път", каза Кънев, а на въпрос дали това означава, че Зеленогорски е тръгнал по пътя към ада, Кънев отвърна, че това е "излишна интерпретация" на журналистите. Той подчерта, че е в отлични отношения със Зеленогорски и споделя тревогите му, че конкурентите в дясно от ГЕРБ са по-добре организирани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com