Хроничният стрес и депресиите са най-разпространените психични болести

14181
Хроничният стрес и депресиите са най-разпространените психични болести
Снимка: Thinkstock

Най-масово разпространените психични заболявания са хроничният стрес и депресиите. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” психологът доц. Маргарита Бакрачева.

Разлика между биполярното разстройство и шизофренията е, че те не са опасни и са състояния. Така че хората не би трябвало да се притесняват от подобен тип диагностициране.

Откриват скоро център за възрастни с психични разстройства в Пловдив

Център за възрастни хора с психични разстройства ще бъде открит скоро в Пловдив. Информацията съобщи за "Фокус" Пловдив Веселина Ботева...

Доц. Бакрачева обясни, че на психичноболните трябва да им бъде обърнато специално внимание, тъй като до голяма степен, те са непредсказуеми и не знаем в кой момент може да се стигне до кризисни ситуации. В тази връзка тя обяви: "Най-ефективна е терапията в съчетание между медикаментозна и съответната психологическа подкрепа”.

Най-разпространените психологични заболявания са свързани с начина на живот и те не представляват опасност. „Що се отнася до сериозните психически заболявания, сред които най-разпространеното е биполярно разстройство при него, причините са индивидуални. Това заболяване не е характерно единствено за нашата страна”, посочи Бакрачева.

Попитана, дали всички психични заболявания се отразяват на работоспособността и как стои въпросът с наемане на работа на такива хора, тя обясни, че когато бъде установено подходящото медикаментозно лечение, няма заболяване, което да предотвратява възможността на хората да работят пълноценно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com