Двама лекари наказани за смъртта на майка и бебе в Габрово

54781
Двама лекари наказани за смъртта на майка и бебе в Габрово
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Акушер-гинеколози в габровската болница получиха дисциплинарни наказания заради починалата родилка Десислава Манолова и нейното бебе, съобщи БНР. 

За неизпълнение на медицинския стандарт в отделението, Изпълнителната агенция "Медицински одит" състави два акта за административни нарушения. Началникът на акушеро-гинекологията д-р Димитър Ангелов е наказан от изпълнителния директор на болницата с предупреждение за уволнение. Пропуските на завеждащия отделението, където родилката е наблюдавана заради преносване на плода, са свързани с изпълнение на задълженията му. От ръководството на лечебното заведение вече обявиха конкурс за началник на отделението. Акушер-гинеколозите са получили забележка заради допуснатите нарушения на медицинския стандарт. 

Готовност за протести в белоградчишката болница

В Многопрофилна болница за активно лечение-Белоградчик проблемът с недофинансирането е много голям, каза за Радио “Фокус” &...

Бебето на Десислава Манолова почина часове след раждането в габровската болница заради поглъщане на околоплодни води. Няколко дена след това майката умря от отравяне на кръвта, предизвикано от стафилококова инфекция. Случаят се проверява от Окръжната прокуратура.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com