Директорът на болница "Света Анна" не е сменен, засега

20016
Директорът на болница "Света Анна" не е сменен, засега
Снимка: БГНЕС

Директорът на болница "Света Анна" в София засега не е сменен. Информацията обяви заместник здравният министър д-р Ваньо Шарков след заседание на Надзорния съвет на НЗОК.

Директорът на Окръжна болница не може да бъде сменен с еднократен акт на министъра, защото трябва да се проведе Общо събрание. Такива са законите на страната. То се свиква и има едномесечен срок, в който се провежда, обясни още д-р Шарков.

Пернишка болница изнемогва от липса на пари, още 10 са така в цяла България

Общо 11 общински болници са на ръба на фалита. Студ, мизерия и липса на пари царят в българските здравни заведения през 21 век. Така е ...

Вчера министърът на здравеопазването съобщи, че три големи болници в страната са държали значителна част от средствата си в КТБ.

По данни на министерството освен болница "Света Анна" и от "Света Марина" във Варна са държали над 25 на сто от средствата си в тази банка. За третата оповестена болница – "Свети Георги" в Пловдив – е установено, че е държала много малък процент от капитала си в КТБ, припомня БНР.

"Съобщението към болниците е ясно: "Купонът свърши!". Не може да продължава безразборното харчене на пари от болниците, а след това държавата да покрива разходите", каза министърът.

Заместник здравният министър д-р Бойко Пенков съобщи, че още седем болници и в момента държат повече от 25 на сто от капитала си в определени банки:

15 лекари се водят на работа в Девинската болница, а реално там има само трима

По документи в болницата в Девин работят 15 лекари, а реално при проверки е установено, че на работа са трима клиницисти – вътр...

Той допълни: "Пак сме отправили писмени покани към директорите, които в различни банки, много имат, по-голям от 25 процента влог. Ние сме ги подканили отново да изпълнят указанията на министерство на финансите. Всеки месец ги следим, дават отчет къде си държат парите и колко са там вътре, и като видим нещо, което нарушава правилата, веднага ги предупреждаваме да бъде коригирано".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване