Да не всяваме паника за ебола, призова здравният министър

30812
Да не всяваме паника за ебола, призова здравният министър
Снимка: Gettyimages

По предварителни неофициални разговори случаят в Македония едва ли е ебола, но при всяко положение трябва да се изчака официалното становище на властите на Македония. Това каза за Нова Телевизия министърът на здравеопазването Мирослав Ненков.

На въпрос каква е готовността в случай че се появи съмнение за заразен с ебола на територията на страната ни, министър Ненков увери, че „нашите епидемиолози са първокласни специалисти” и добави, че страната ни има възможност за изолация за поставяне под карантина на евентуално болни.

Ненков: Качеството на здравеопазването ни е близко до германското

Качеството на здравеопазването ни е близко до германското. Това заяви служебният министър на здравеопазването Мирослав Ненков в ефира н...

„Не сме безпомощни в никакъв случай”, категоричен бе здравният министър.

Той обясни, че по летищата са взети сериозни мерки, но „няма как всеки преминаващ да бъде изследван”. Според Ненков повече от тези мерки не е необходимо да се взимат.

Ненков подчерта, че не бива да се всява паника и да се плашат хората и е категоричен, че „все още не е твърде голяма опасността за България.”

По-рано в ефира на bTV той каза още, че страната ни е подготвена да се справи с коварната болест - не толкова добре, колкото Испания или Франция, но добре.

Не е сигурно, че има смъртен случай от ебола в Македония

Македонското министерство на здравеопазването не потвърди първият случай на смърт от вируса ебола в страната. Преди това редица македо...

Освен това скоро се очаква ВМА да получи специална носилка, която е напълно защитена от външния свят и се използва за пренасяне на болни от ебола.

Достатъчна защита за лекарите е носенето на ръкавици, маски и очила, обясни Ненков. Той допълни, че болестга не се предава по въздушно-капков път, а чрез обмяна на телесни течности.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com