Четирима санитари поискали да напуснат ВМА заради мнимата ебола

20239
Четирима санитари поискали да напуснат ВМА заради мнимата ебола

Пациентът, за когото имаше съмнения, че е заразен с ебола, се оказа болен от малария, но някои хора са се поддали на паниката. Четирима от санитарите са подали молба за напускане. Страхуват се, макар че няколко пъти им обяснявах, че няма проблем, сам влизах и излизах от стаята на пациента. Това каза проф. Камен Плочев от Инфекциозната клиника на ВМА пред БТВ в коментар за безсънната нощ, в която се правеха изследванията за болния.

Интуицията първа подсказала на професора, че в случая не става дума за опасното заболяване, макар че някои от симптомите са били същите.

Ебола в България - на гол тумбак, чифте пищови

Открита телефонна линия, на която да се обаждат добросъвестните български и чужди граждани, стъпващи на родната ни земя след посещение ...

Според него вече има добър метод, който може да бъде използван, за да се открие лекарство. „По това се работи, но проблем е липсата на кръв от болни, която да бъде използване за направата на серум. Хората в Африка имат някои особени процедури при погребенията, те продължават 10 дни, а вирусът е жив в трупа поне 7 дни и продължава да заразява”, каза професорът.

Той съобщи, че днес във ВМА е пристигнала и очакваната медицинска носилка, специално използвана за заболели от ебола и ако се появи необходимост, ще бъде използвана.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com