Бърза помощ във Видин се екипира срещу ебола

13779
Бърза помощ във Видин се екипира срещу ебола
Снимка: Gettyimages

За служителите в Центъра за спешна помощ във Видин са поръчани защитни облекла, които да се ползват при евентуални случаи на заболявания от ебола. Това съобщи директорът на центъра д-р Станислав Поломски, предаде "Фокус".

Той посочи, че един комплект от облеклото ще бъде даден на филиалите на Спешните центрове в Белоградчик, Кула, Димово и Брегово. Според д-р Поломски най-големият проблем е, че във Видинска област няма инфекциозно отделение.

Бившият шеф на ВМА: Проблемът с еболата се преекспонира

Проблемът с еболата се преекспонира. Това заяви пред БНР ген. Стоян Тонев, депутат от ГЕРБ и бивш шеф на Военномедицинска академия. &b...

„При евентуален случай на заболяване от вируса Ебола ще трябва да се търсят инфекциозните отделения в болниците в Лом и Монтана, но по вероятно е пациентът да бъде транспортиран за София. Използването на защитните облекла започва обаче след като лекарят се е усъмнил, че става дума за Ебола. Защото при прегледа той не използва такова облекло. Нека да кажа, че симптомите на Ебола поне в началото на прегледа наподобяват симптомите на грип. Единствения отличителен знак е от къде идва пациентът и ако идва от някоя африканска страна, то тогава лекарят може да се усъмни за Ебола”, допълни д-р Поломски.

Всички лекари в спешните центрове във Видинска област са информирани за проявите на Ебола и имат готовност как да реагират при пациент, идващ от страна, в която има епидемия на болестта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com