"Българската Коледа" направи дарение на болницата във Видин

13850
"Българската Коледа" направи дарение на болницата във Видин
Снимка: Thinkstock

„Българската Коледа” дари слухов апарат за новородени на видинската болница. Това каза д-р Виолета Дочкова, директор на МБАЛ „Света Петка” в град Видин, пред "Фокус".

„По проекта кандидатствахме още февруари и получихме апарата преди около 3 седмици. Процедурата беше дълга, попълваха се много формуляри в един момент се отчаяхме, но преди 3 седмици получихме апарата. От тук нататък ние ще започнем да правим тези изследвания”, обясни д-р Дочкова.

Бърза помощ във Видин се екипира срещу ебола

За служителите в Центъра за спешна помощ във Видин са поръчани защитни облекла, които да се ползват при евентуални случаи на заболявани...

По думите й обикновено бебетата се изписват и си отиват си вкъщи. След 4-5 месеца, когато на родителите им направи впечатление, че детето не реагира както те биха очаквали на звук и дразнене се започва ходене по педиатри и лекари и тогава евентуално се установява, че има някакъв проблем със слуха на детето. Благодарение на апарата, който видинската болница получи, още при раждането ще се прави изследване на слуха и родителите ще бъдат предупредени ако има някаква аномалия къде могат да отидат и какви мерки трябва да предприемат.

Екипът на МБАЛ „Света Петка” е вече обучен за работа с апаратурата. „Този апарат ще бъде изключително полезен. Надяваме се, че от тук нататък ще ни бъде много по-лесно и ще можем да помагаме на малките си пациенти. Много ще се радвам, ако още при раждането се установят проблемите със слуха и могат да се вземат съответните мерки”, допълни д-р Виолета Дочкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com