Болничните листове с уникални номера

14086
Болничните листове с уникални номера
Снимка: Thinkstock/ Guliver

От 1 декември 2014 г. Националният осигурителен институт (НОИ) започва издаването на уникални номера на болничните листове.

Издадените след 31 декември 2014 г. болнични листове върху бланки "Болничен лист за временна неработоспособност" ще бъдат невалидни.

Правят електронен регистър на болничните през 2015 г.

Електронен регистър на болничните листове ще заработи през 2015-а година. Това съобщи пред БНР управителят на НОИ Бисер Петков. Той у...

Промяната се налага, тъй като от 1 януари 2015 г. стартира електронният регистър на болничните листове, в който данните вече ще се подават по електронен път.

Също от 1 декември 2014 г. лекарите и лечебните заведения ще се регистрират като потребители на онлайн услугите, предоставяни от НОИ. Това ще става чрез уеб приложение, достъпно от сайта на института.

Лекарите, лечебните заведения и индивидуалните практики трябва да притежават електронен подпис. Регистрираните потребители ще могат да получават уникални номера на болнични листове от съответните териториални поделения на института или онлайн, чрез уеб приложение, достъпно през интернет страницата.

През интернет ще се подават данни, ще се получават справки от електронния регистър на болничните листове и решенията по обжалването им, предаде КРОСС.

Рокада в схемата за изплащане на болнични

От догодина първият ден болнични ще е изцяло за сметка на работодателя, а всеки следващ - за сметка на НОИ. Това е записано в актуализи...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com